Vespa klub Hrvatska

//
  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

2008. Vespa S

E-mail Ispis PDF
 Piaggio je na Sjevernoameričkom Auto Showu predstavio Vespu S, koje pobuđuje snažne asocijacije na jedan od kultnih Vespa modela, 50 Special.

 

Na novoj Vespi S, u prednju masku, svedenu na minimalne dimenzije, ugrađeno je svjetlo kvadratnog oblika koje će svim ljubiteljima Vespe biti dobro poznato. Taj se oblik prednjeg svjetla već pojavljivao na Vespi i direktno je preuzet sa modela 50 Special, ikone među nekadašnjim mladima. Greben je također obnovljen, i sa svojim usisnicima za zrak daje određenu dozu sportske agresivnosti vozilu, ali ipak, zbog svoje smanjene debljine, i dalje izrazito podsjeća na 50 Special kojim je cjelo vozilo inspirirano. Blatobran, sveden na minimalne dimenzije kako bi elementi ovjesa i kotač od lake legure bolje došli do izražaja, također mijenja oblik i ukrašen je kromiranom strijelom koji ga dodatno izoštruje. Najveće razlike u odnosu na standardni LX  nalazimo u stražnjem djelu, koji je izrazito povišen i odlično se uklapa u sportski štih Vespe S, ali kao i cjelo vozilo, snažno asocira na klasične Piaggio modele. Sic će bit dostupan u  dvije izvedbe, .  U varijanti „monoposto“  do izražaja bolje dolazi sportski duh i agresivnost cjelog vozila, dok je normalan sic namijenjen  udobnijim vožnjama i kraćim relacijama sa suvozačem.

Što se tehničkih karakterisitka tiče, Vespa S je ipak daleko odmakla od svog uzora. Naprijed će se ugrađivati kotač od 11” sa gumom dimenzije 110/70, a pozadi kotač od 10” sa gumom dimenzije 120/70. Kočioni sistem će se sastojati od klasične kombiancije disk/bubanj, koja se na LX-u pokazala kao sasvim dovoljna za sigurno zaustavljanje. Rezervar prima 8,6 litra i ugradjen je u sam okvir motocikla, tako da je prostor ispod sica obilan, a pristup samom agregatu uvelike olakšan. Vespa S nudit će se u dvije zapremnine, 50 i 125. Verzija sa dvotaktnim agregatom od 50ccm namijenjena je prvenstveno najmlađima, dok je verzija opremljena modernim četverotaktnim Euro 3 agregatom pogodna za žustriju vožnju i kraće izlete  van naseljenih područja.

          

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Prijava

*Samo za članove kluba
1948_125
1955_gs
1975_ts
1999_px
2009_gts
Vi ste ovdje: O Vespi Modeli 2008. Vespa S