Vespa klub Hrvatska

//
  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tokyo - Paris - Dubrovnik

E-mail Ispis PDF
 Japanac u Dubrovniku sa APE 50!!! Obavezno pročitajte.

07.07.2007.

U četvrtak, vraćajući se sa posla u predjelu dubrovnika koji se zove Gruž, naletio sam na ovo prometalo i naravno slikao ga u vožnji.
Nakon 100 metara sam ga prestigao i pokušo slikat sprijeda kad iznutra viri mala japanska glavica i pokaziva mi da stanem sa strane da me nešto pita. I ja sam vrlo rado pomogo bratu po mašini ili po proizvođaču pa bio on i iz Japana. Tip je tražio ulje za mjenjač i naravno ja sam ga odveo u servis koji je bio udaljen od nas nekih 200 m bio je zatvoren ali pošto ja poznam vlasnika sve smo sredili.
I onako bezveze ja ga pitam odakle dolaz a on će iz Kotora, da traži smještaj i naravno i to mu ja sredim. Nakon što sam nazvao dvoje privatnih iznajmljivača koji su bili puni ja mu ponudim sobu kod mojih roditelja gdje sam ja ko dječarac spavo ali sad je puna igračaka od moga sina. I tako odemo mi kod mene njemu se soba svidila prespavo je 2 dana, promjenio ulje i ispričo mi svoju životnu priču.

 Pokušat ću bit kratak:
Studiro je biologiju ali nije imo poso u Japanu pa je poslo molbe po svjetu i primili su ga u Francuskoj gdje je živio i radio 6 godina. U međuvremenu se oženio u Francuskoj. žena mu je poginula u saobraćajnij nesreći i nakon toga se vratio u Japan, bio tamo neko vrijeme, kupio APE i uputio se sa njim po ostatak stvari u Francusku koje nije pokupio.
Krenuo je iz Japana prošle godine u 6 mjesecu i misli da će svoje putovanje završit ove godine u 10 mjesecu. Kad je kupio APE bio je nov znači 00000 km a sad na brzinomjeru stoji 29757 km!!

Ali to je dosad. Jutros je krenuo prema Splitu tako da ga u Splitu možda i sretnete a poslije Splita putuje za Zagreb pa onda prema Ukrajn, točnije u Vladivostok, pa pomalo nazad u Japan. Do prvog japanskog otoka trajekt vozi tri dana a još mora zaobić Kinu jer Kinezi nikako nevole Japance pa se boji. Na putu nije imao nikakvih problema jedino malo u Rusiji gdje su mu ukrali tablicu i isprosili ručni sat tako da nema ni sata. Mene pita koji je dan itd ali i sam kaže da mu se nigdje ne žuri. Dnevno prelazi 200 do 250 km kampira itd.
Lovu za put je štedio oko 10 godina.

Ovako izgleda mala kuća putujuća.
Iz Francuske je prošao cijelu Italiju do Sicilije. Iz Barija se prebacio u Tiranu i malo po malo došao do Dubrovnika. Rekao mi je da će se vratit jedan dan ali naravno avionom i poklonio mi je privjesak za nošenje mobitela oko vrata sa logom Vespe koji je dobio u Italiji kad je u jednoj butizi ispričao koliko dugo i sa čim putuje. Bio je i u butizi od SIP-a i htio mi je poklonit nekakvo ulje tj. dodatak za dvotaktne motore koje je kupio u SIP-a ali ja sam reko da je njemu potrebnije.


Na kraju smo se pozdravli slikali naše ljubimce i zaželio sam mu puno puno sreće i da dođe do svog cilja,

Moj sin mu je poklonio kapu od žuje jer je cijela crvena a japanci vole crvenu boju i to bi bilo to. Sad za sve one koji su imali živaca sve ovo čitat najzanimljiviji dio ove teme je da ova mala trokojica ima samo ali samo 50 kubika. Možda su neki već skužili zbog brzinomjera ali cjela ova priča dobiva na veličini kad pročitaš ozada na tom malom prometalu da piše APE 50.

NEKA MU JE SRETAN PUT KUĆI !!!!!! thumbupr thumbupr thumbupr

Karta puta po Europi:
02.09.2007.
Javio se legendarni japanac sa ape-om 50, prvo Rumunjska a sad Ukrajina gdje čeka rusku vizu za prolaz.
Za razliku od naših novinara tamo je ispričao svoju priču desetorici.
Neka mu je sretan put!!!

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Prijava

*Samo za članove kluba
1948_125
1955_gs
1975_ts
1999_px
2009_gts
Vi ste ovdje: Novosti Priče Putopisi Tokyo - Paris - Dubrovnik